Székhely
Bonyhád
Dombóvár
Paks
Szekszárd
Tamási

Tolna Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Bonyhádi Tagintézménye
KEZDŐLAP BEMUTATKOZÁS SZOLGÁLTATÁSOK ELÉRHETŐSÉGEK

Főmenü

• Történetünk
• Munkatársak
• Jó tudni!
• Szolgáltatások
• Partnereink
• Pályázat EFOP-3.1.6
• Pályázat EFOP-4.1.6
• Hasznos információk

Dokumentumok

 

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM

NEVELÉSI TANÁCSADÁS IGÉNYLÉSE

TEHETSÉGGONDOZÁS IGÉNYLÉSE

Közzétételi lista

 


Fotógaléria

• Összes galéria »

Sajtóközlemény - Szekszárdi Tankerületi Központ

A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Szekszárdi Tankerületi Központ intézményeiben

A Szekszárdi Tankerületi Központ európai uniós forrásból 266,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az EFOP-3.1.6-16-2017-00021 azonosítószámú projektjére. A támogatásintenzitás mértéke 100,00 %. A projekt tervezett megvalósítási időszaka: 2018.04.01. - 2021.03.31. A pályázat a köznevelési esélyteremtő szerepének erősítése érdekében a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek és családjuk számára nyújt esélyt a jobb életminőség eléréséhez.

Pályázatunk célja a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó köznevelési intézmények szakmai fejlesztésének támogatása, a családok kompetenciáinak erősítése, a társadalmi elfogadás elősegítése, valamint a pedagógiai szakszolgálati intézmények és utazó gyógypedagógusi és konduktori hálózatok fejlesztése.
A súlyos, halmozottan fogyatékos gyermekek a szociális és köznevelési rendszer legelesettebb rétegét képviselik, akik állandó felügyeletet és megsegítést igényelnek, s akiknek a családjára is hatalmas anyagi és érzelmi teher hárul. Ezen túlmenően a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek nevelése, oktatása a köznevelési rendszer legfiatalabb ága, mely esetében még az egységes eljárásrendek, módszerek csak részben kerültek kialakításra. A gyermekek életminőségének javítása érdekében 0-16 éves kor között számtalan lehetőség adódik a testi-, szellemi fejlesztésre. Ennek érdekében munkatársaink számtalan továbbképzésben kívánnak részt venni, mivel a pályázati forrás lehetőséget biztosít ezekre. A továbbképzéseken elsajátított ismeretek gyakorlásához speciális fejlesztő eszközök vásárlására is lehetőség nyílik.
A Szekszárdi Tankerületi Központ által fenntartott két köznevelési intézmény, a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola és a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat vesz részt a pályázat megvalósításában.


További információ kérhető:

név: Csurgai Andrea - projektmenedzser
beosztás: intézményvezető-helyettes (Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola)
cím: 7100 Szekszárd, Bezerédj u. 11-15.
e-mail: tmegymi@gmail.com
telefon: 30/357-9774

név: Király Gabriella - szakmai vezető
beosztás: intézményvezető (Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat)
cím: 7100 Szekszárd, Augusz Imre u. 9-11.
e-mail: szakszoli@gmail.com
telefon: 70/617-1397

OLDALTÉRKÉP Copyright © 2013 ptpszk.hu. Minden jog fenntartva. • Weboldal fejlesztő: impressive.hu Kft. • Dizájn: TuckyDesign